3 retkeä Suomen talvessa
Matkailu
3 retkeä Suomen talvessa
Valitsimme kolme hauskaa retkeä Suomen talvessa. Mitä jos lähtisit lumikenkäsafarille tai fatbike-retkelle?
Julkaistu 21.12.2015
Mondo

Lumikengillä

Kun lunta vain on riittävästi, Uudenmaan Nuuksion kansallispuistossa voi tehdä opastetun lumikenkäretken. Feel The Nature järjestää kolmen tunnin retkiä, joilla nähdään oppaan johdolla talvista luontoa esimerkiksi metsässä ja soilla. Retki maksaa 88 euroa, ja siihen sisältyy kuljetus Helsingistä tai Espoosta. Jos lumikenkäilyn makuun haluaa päästä kunnolla, vaihtoehtona on viikon vaellus Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa. 11–16 kilometrin päivämatkoilla pääsee samoilemaan tuntureilla, vaaroilla ja metsissä. Matkatavarat viedään autolla mökiltä mökille, joten vaeltaessa tarvitsee kantaa vain päiväreppua, ja iltaisin saunotaan. Reissu maksaa 895 euroa.

Moottorikelkalla

Kelkkasafarilla pääsee tekemään pitkän luontoretken, esimerkiksi Enontekiöllä Hetan ympäristössä. Näkkälä Safaris & Eräpalvelut -firman safareita löytyy 1,5 tunnin ja 90 euron retkestä kuuden tunnin kierrokseen (alkaen 165 euroa). Jos haluaa hitaamman retken, jolla koetetaan nähdä revontulia, voi lähteä moottorikelkan vetämän reen kyytiin. Parin tunnin iltaretki maksaa 95 euroa.

Fatbike-retki

Fatbike-retket yleistyvät, ja myös hotelli Iso-Syöte Pudasjärvellä tekee niitä. Opastetuilla retkillä liikutaan paksurenkaisilla pyörillä, jotka sopivat talvikeleille. Kymmenen kilometrin lenkki kulkee enimmäkseen moottorikelkkareittejä, välillä poljetaan tiellä. Lenkki alkaa hotellin kupeesta tunturin huipulta, kulkee kuusikossa alamäkeä avosuolle, ja lopuksi pitää jaksaa polkea takaisin ylös. Keskitalvella osaa reitistä reunustavat komeat tykkylumipuut. Aloittelijallekin sopiva retki kestää noin kaksi tuntia, hintaa voi tiedustella. Kokeneemmat voivat vuokrata pyörän hotellilta ja ajaa merkittyjä talvipyöräilyreittejä omin päin. Fatbike-retkille pääsee myös ainakin Rukalla, Levillä, Pyhällä ja Sallassa.

3 retkeä Suomen talvessa on osa Anna-Sofia Niemisen Rekiretki-juttua, jossa käytiin huskysafarilla Inarissa. Juttu löytyy Mondosta 10/2015.

Kommentoi »