Rakkaudesta lukemiseen.

Maria Veitolalta kipakka vastaus Tomi Metsäketo -kohuun: Vaientamisen kulttuuri on vahvaa

Maria Veitola vuonna 2012 MTV:n lehdistötilaisuudessa.

Sekä Tuomas Enbuske että Maria Veitola ovat ottaneet hiljattain kantaa Tomi Metsäketo -kohuun.

Laulaja Tomi Metsäketo nousi hiljattain otsikoihin, kun Seiska kirjoitti hänen käyttäytyneen epäsopivasti naisia kohtaan. Metsäketo kirjoitti asiasta Seiskaan myös vastineen.

Tuomas Enbuske kirjoittaa asiasta tuoreessa Avun kolumnissaan. 

Lue kolumni: Tuomas Enbuske: Tomi Metsäketo puhuu höpöjä ja yrittää Kevin Spaceyn taktiikkaa

Enbuske kirjoittaa, että saatuaan ensin potkut MTV3:n Tähdet, tähdet -ohjelmasta ja sen jälkeen Mamma Mia -musikaalista, Metsäketo on yrittänyt tehdä juontaja Maria Veitolasta tarinan pahista. Metsäkedon mukaan Tähdet, tähdet -tuomari Veitola junaili hänet ulos ohjelmasta.

 

Maria Veitola otti asiaan pian kantaa Instagramissa.

- Hitto että on tullut taas lunta tupaan viime aikoina. Case Metsäketo, Tähdet tähdet -tuomarointi jne.
Se on semmonen homma, että mitä enemmän olen oma itseni, mitä suorempaan ja rehellisemmin puhun, mitä enemmän puutun epäkohtiin, mitä totuudellisemmin seuraan sydämeni ääntä ja toimin sen mukaan niin sitä enemmän tulee paskaa niskaan, Veitola aloittaa.

- Joka päivä saan kasapäin viestejä joissa kerrotaan että olen narsistityrkky ja huomiohuora, ammattitaidoton, tyhmä ja ruma noita-akka jonka pitäisi saada kenkää kaikkialta ja ennen kaikkea OLLA HILJAA. 
Usein tuntuukin että se hiljaa oleminen olisi fiksuinta, ihan vaan oman hyvinvoinnin kannalta. Mutta just niinhän se vaientamisen kulttuuri toimii -tai yrittää toimia. Se on vahvaa. Saatana.
Tässä kaikessa paskasateessa eniten merkitsee se, kun ihmiset sanovat että kiitos että olet rohkea, kiitos että olet omanlaisesi, kiitos että puhut ja sanot mitä ajattelet ja kiitos että herättelet ja kiitos että puolustat. 

Usein ne, jotka osaavat sanoa vahvistavia ja kannustavia sanoja ääneen, ovat just niitä tyyppejä, jotka itsekin herättävät tai ovat herättäneet rakkauden lisäksi vihaa ja muita ristiriitaisia tunteita. Yksi sellainen on Tommi Läntinen, joka oli eilen katsomassa Tähdet tähdet -lähetystä ja sanoi mulle just ne oikeat, kannustavat ja vahvistavat sanat oikeaan aikaan, Veitola kirjoittaa ja kiittää Läntistä vielä erikseen merkitsemällä tämän Instagram-tilin kirjoitukseensa.

- Ja kiitos ihan jokainen teistä, jotka uskotte muhun ja arvostatte sitä mitä teen ja millainen olen. Ei ole helppoa olla totuuden torvi ja varsinkaan nainen, joka sanoo asioita ääneen ja toimii niin kuin sydän ja omatunto sanoo. Mutta olen sellainen siksi että olen - ja että muutkin uskaltaisivat olla. Omanlaisiaan yksilöitä joiden tapaa olla ja ilmaista itseään ei kukaan eikä mikään muu kuin oma sydämen ääni määrittele. Hyvä te ja hyvä me, Veitola päätti ja painotti viestiään vielä bosslady-merkinnällä (vapaasti suomennettuna pomonainen).

Tomi Metsäketo vuonna 2012 Helsinki International Horse Show'n lehdistötilaisuudessa.

 

3 Kommentit:

Marja P

Hyvä Maria! Oikeus olla oma itsensä on niin olennaista ja kallisarvoista, että sitä ei ole varaa unohtaa ja polkea maahan.

Marjo

Voi että oli mahtava, kaunis, älykäs ja rehellinen kirjoitus Tuomas Enbuskella Avussa Tommi Metsäkedosta ja Maria Veitolasta.
Upea oli myös Maria Veitolan kirjoitus. Maria vois jättää kirosanat pois, niin teksti vain paranisi. Kirosanat osoittavat, ettet Maria vielä usko täysin voimaasi.

Tiedän itse totuuden torvena, manipuloinnin vastustajana, sydänen ääntä kuuntelevana, narsismia vastaan taistelevana, että arvostelua tulee.

Antaa tulla vaan, ei mitään väliä, kun uskon niin, että ajan oikeita asioita. Monia se ei miellytä, niitä, jotka käyttävät noita elämäämme pilaavia tekoja.

Eettinen poliisi

Marian olisi tullut jäävätä itsensä case Metsäkedosta, koska on itse "Tähdet, Tähdet" -produktiossa mukana, PISTE. Olisi laittanut Enbusken ja Salmisen asialle.

Tomi on ällöttävä ja esiintyi epäedukseen Arto Nybergissä. Hänen tekonsa on tutkittava siltä osin, kun hänen väitetty ahdistelunsa on mahdollisesti rikkonut lakia. Eettiseen puoleen riittänee katumus, anteeksipyyntö ja käytöksensä muuttaminen.

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Oheisen kysymyksen on tarkoitus estää roskaposti.