Apu

Thaimaan pelastusoperaatio: katso video ahtaasta luolasta – näin pelastustoimet etenevät

Jalkapallojunioreiden pelastaminen luolasta etenee hienosti aikataulussa.

Koko maailma on seurannut henkeään pidätellen thaimaalaista luoladraamaa. 12 jalkapallojunioria ja heidän valmentajansa jäivät pari viikkoa sitten Tham Luoang-luolaan veden vangiksi.

Ahdas ja pimeä luolasto on tehnyt pelastamisesta todella vaikeaa, eikä kuolonuhriltakaan ole vältytty.

Thaimaan luolapelastus pahoissa ongelmissa - pelastustöissä ensimmäinen kuolonuhri

Oheiselta Channel NewsAsia -televisioyhtiön videolta näkyy, miten paljon luolastossa kuhisee auttajia. Ei ihme, että luolan happitaso putosi jo vaarallisesti vain 15 prosenttiin. Normaalisti ilmasta 21 prosenttia on happea. Luolaan on nyt vapautettu lisähappea säiliöistä.

Asian News International -uutistoimisto vahvisti Twitterissä, että nyt luolasta on pelastettu jo seitsemän poikaa. Aiemmin on kerrottu, että hyväkuntoisimmat on otettu ulos ensin.

Alueelle on luvattu lähipäiville runsaita sateita. Torstain ennuste lupaa jopa 50 milliä vettä. Toistaiseksi vedenpinta on pysynyt luolassa siedettävällä tasolla poispumppauksen ansiosta.

Thaimaalaisten juniorijalkapalloilijoiden joukkue jäi loukkuun Tham Luangin luolaan 23. kesäkuuta. Heidät löydettiin vasta yhdeksän päivää myöhemmin. Pelastustyöt ovat hankalia, sillä kuljettava matka on useita kilometrejä ja matkalla on kohtia, jotka vaativat veden alla liikkumista.

Avun pääkirjoitus: Hattu päästä Thaimaan luolapoikien pelastajille

Juttua päivitetty 9.7. kello 14.54: Poikia on ehditty pelastaa jo seitsemän.

Julkaistu: 9.7.2018