Tuulilasi

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – farmarin tulevaisuus

CLS Shooting Brake sai pikkuveljen.

Edestä urheilullinen, takaa monikäyttöinen. Mercedeksen uusin malli CLA Shooting Brake on kuin pari vuotta sitten esitellyn CLS Shooting Braken pienempi painos, vaikkei se yli 4,6 metrin pituisena kovin kompakti olekaan.

Mercedes paljasti uutuutensa Itävallassa nelivetoisten mallien esittelytapahtumansa yhteydessä, ja olimme paikalla ottamassa ensisilmäykset.

Uuden urheiluelämäntapafarkun markkinoille tuomisella Mercedes on halunnut haaviinsa entistä enemmän nuoria ja mieleltään nuorekkaita asiakkaita. Heitä kosiskellaan näyttävällä, teräväsärmäisellä ja samalla linjakkaalla muotoilulla.

Istumapaikkoja CLA Shooting Brakeen on pakattu tavanomaiset viisi, minkä lisäksi peräosastoon luvataan mahtuvan 495-1 354 litraa matkatavaraa.

Moottoriosastolla hommia hoitelee asiakkaan valinnan mukaan 136- tai 177-hevosvoimainen diesel taikka 122-, 156- tai 211-heppainen bensiinimoottori. Nelivetokin on tarjolla. AMG-versio kirnuaa miehekkäät 360 hv:n tehot.

Varustelistalle on lastattu mm. kuljettajan vireystilaa valvova järjestelmä sekä onnettomuutta estämäänv pyrkivä toiminto, joka aluksi varoittaa ja tarpeen tullen myös jarruttaa autoa itsenäisesti.

Uutuus tulee myyntiin maaliskuun lopulla. Hinnat ovat vielä vahvistamatta.

Lisää CLA Shooting Brakesta Tuulilasissa 1/2015.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 5.12.2014