Apu

Marjatta Leppänen ja Marja Salo muistelevat teatterikepposiaan: Jussi Lampi joutui lavalle kalsareissa

Marjatta Leppänen ja Marja Salo tutustuivat jo 1980-luvun lopulla UIT:n lavalla. Esiintymisen lisäksi heitä yhdisti sama mies, kapellimestari Jaakko Salo, joka oli Marjatta Leppäsen aviomies ja Marja Salon isoisä.

Kahden eri-ikäisen naisen, Marjatta Leppäsen ja Marja Salon, ystävyys alkoi legendaarisesta Uudesta Iloisesta Teatterista, UIT:sta, jonka yksi kantava voima on ollut Marjatta Leppänen.

Teatteri täyttää tänä vuonna neljäkymmentä vuotta, ja Leppänen esiintyi siellä viimeisen kerran vuonna 2015. Tämän vuoden Tuhansien ämpärien maa -juhlarevyyssä hän ei ole mukana.

– Marjatta on minulle aina sama iätön ihminen, Marja Salo sanoo vuosilukuja kuunnellessaan.

Hänen ensiesiintymisensä tapahtui UIT:ssa vuonna 1989, kun hän oli vasta kahdeksanvuotias.

Sanavalmis ja esiintymisestä pitävä Jaakko Salon pojantytär otettiin silloin mukaan revyyhyn Hyvin menee – naapurit nauraa, jossa hän sai esittää mäkihyppääjä Jan Boklövin koiraa.

– Halusin aina näyttää erityisesti Jaakko-vaarille, että onnistun, sillä arvostin häntä suunnattomasti. Olin villi ja vapaa lapsi eikä minulla ollut muita auktoriteetteja kuin hän. Hän oli lämmin ja ohjasi minua puheellaan eikä koskaan vaatinut mitään ankarasti. Nousen vastarintaan, jos minua käsketään!

Videolla Marjatta Leppänen ja Marja Salo muistelevat tekemiään teatterikepposia.

Julkaistu: 30.3.2018