Etusivu
Aiheet
Podcastit
Blogit
Lehdet
Tietoa meistä
Lisää
Kirjaudu
Etusivu
UusimmatUkrainan sotaIhmisetSelviytymistarinatViihdeTurvallisuusTasa-arvoOsallistuRistikotHoroskoopit
Aiheet
IlmiötIhmisetSelviytymistarinatViihdeTiede
KaikkiIhmisetIhmissuhteetYhteiskuntaTiedeLuontoKolumnitSelviytymistarinatViihdeJulkkiksetLisää
KaikkiKysy KiminkiseltäHyvinvointiLiikuntaTerveysTutkimusTuki- ja liikuntaelimetVerenpaineNiveletIhoApu-klinikkaLisää
KaikkiAutouutisetKoeajotAutovideotAuton huoltoAuton käyttöRenkaatAutojen viatAutoteollisuusLisää
KaikkiMusiikkiKirjallisuusTeatteriKuvataideTaideTanssiTapahtumatLisää
KaikkiMondo Top 50KotimaaLähimatkailuLuontomatkatAktiivilomaKaupunkilomatRantalomatMatkailmiötEurooppaVälimeriAasiaLisää
KaikkiHoroskoopitOsallistuRistikotPodcastitTelevisio ja elokuvatVideotLisää
Podcastit
KaikkiLohdullinen teoria elämästä8 oppituntia rohkeudestaEevan kirjaklubiApinalaatikkoDadpodiSalainen intohimoHannu-Pekka BjörkmanRuuhkassa
Blogit
Pimeyden professoriSanan voimallaUuninpankkopoika Saku Timonen
AamusivullinenAbdulkarimAnaloginen aivokylpyAntiaikalainenAnzion mukaanAsiaton lehdistökatsausAve MariaFestkustenKatsojaKoponenKuulokuviaLiekeissäMerkintöjäMinäKertojaMinnaSuvi AuvinenPuistojatkotPlainsongsRivien välistäSininen kirjahyllySomesotilasTASKUKAMERAMIESTrumpistanTutkitusti
Lehdet
ApuApu JunioriEevaImageMondoTuulilasiLue ja tilaa
Tietoa meistä
YhteystiedotTilaa uutiskirjeYrityksilleAsiakaspalveluLue ja tilaaEvästekäytännötKäyttöehdot

Ravintolat

Apu

Palaavatko työntekijät ravintoloihin? – Koronan kurjistamista kuppiloista on lähdetty kauppoihin ja elintarviketeollisuuteen

Ravintola-alalla oli työvoimapulaa jo ennen pandemiaa. Erityisesti kokkeja rekrytoitiin ulkomailta. Nyt ravintoloihin ei riitä työvoimaa, sillä pandemian vuoksi tekijöitä on siirtynyt muille aloille.
Etelä-Italian karhea komistus: tällainen on nouseva lomakohde Calabria
Mondo
Toni Toivanen pääsi kokkaamaan Kööpenhaminan, New Yorkin ja Tokion huippu­ravintoloihin
Mondo
Nautiskelijan New York: 3 mahtavaa brunssia Brooklynissa
Mondo
Burgerimies Akseli Herlevi: "Olemme Ossin kanssa oikeasti ystäviä ja se näkyy ruudussakin – meidän ei tarvitse esittää mitään"
Apu

Mondo

Herkuttele ja nuku hyvin Rovaniemellä

Menossa Rovaniemelle kaupunkilomalle? Kartoitimme rennot ruokapaikat ja kivat hotellit.
2
0

Apu

Anna-Leena Härkönen: Ravintolassa kauhujen seuralainen on se, joka ei osaa päättää, mitä ottaa ja urkkii ainesosia loputtomiin

Yksi asia ulkomailla osataan: tarjoilija kysyy lähes aina heti ruokalistan annettuaan, haluaisiko asiakas jotain juomaa alkuun. Täällä meidät jätetään usein heitteille. Täytyy huudella tarjoilijan perään, että saisinko lasin viiniä, kirjoittaa Anna-Leena Härkönen kolumnissaan.
19
3

Image

Kasvisruoka kiinnostaa tulevia kokkeja yhä enemmän, mutta koulussa heidän kaikkien on opeteltava käsittelemään lihaa, Mervi Vilén-Peltoniemi kertoo

Liiketalousopisto Perhon koulutuspäällikkö Mervi Vilén-Peltoniemi ohjaa uuden sukupolven kokkien koulutusta. Ravintola-alan osaajapula näkyy jo koulutukseen hakeutuvien määrässä.

Mondo

Käveltävä Kiova: Ukrainan pääkaupunki on Euroopan kiehtova, vähän tunnettu kohde

Ukraina nousee uutisiin yleensä poliittisten kriisien vuoksi, mutta osaan maasta voi matkailla. Maan pääkaupungissa riittää komeita suurrakennuksia ihailtaviksi. Kiova on myös mukava kaupunki kävelijälle ja tarjoaa tunnelmallisia kauppahalleja, kulttuurikeskuksia sekä Lähi-idän herkkuja.

Image

Gastromatkailun kummitäti: Kristiina Havas haluaa nähdä elämyksiä, joilla Suomi viedään kansainvälisten gurmandien kartalle

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ruokamatkailun tuotteistamisen projektipäällikkö, matkailun lehtori Kristiina Havas sparraa alan yrityksiä ammentamaan kotimaisesta luonnosta ja ruokaperinteestä.
Haetaan lisää