Eeva

Punaisten marjojen pavlova

2 h 30 min
3.4
0

Näyttelijä Sinikka Sokka teki hurmaavan Pavlovan punaisista marjoista.
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6–8 annosta)

  • 3kananmunanvalkuaista
  • 1½ dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • ½ tl väkiviinaetikkaa
  • 30 g tummaa suklaata
  • 1 tl kookosöljyä tai -rasvaa

Täyte:

  • 1 prk (2 dl) vispikermaa
  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 2–3 rkl mantelilikööriä
  • noin 1½ rklsokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • noin 5 dl punaisia marjoja (karpaloita, vadelmia, punaherukoita, boysenmarjoja)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

❦Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita sokerin joukkoon maissijauhot. Lisää seosta valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon etikka.

Marenki on valmista, kun se on jäykkää ja kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Paloittele suklaa pieneen teflonkattilaan ja lisää siihen kookosöljy tai -rasva. Kuumenna pienellä lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa.

Levitä marenkimassa pyöreäksi levyksi (Ø 20 cm) leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta suklaata massalle ohuina noroina ja riko suklaaraidat kevyesti haarukalla.

Paista marenkia 125 asteessa noin puolitoista tuntia. Anna jäähtyä. Säilytä marenki ilmavasti peitettynä huoneenlämmössä täyttämiseen asti.

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita joukkoon likööri ja sokerit. Yhdistä vaahdot ja tarkista maku.

Nosta marenkilevy tarjoiluvadille ja levitä kerma-tuorejuustoseos levylle. Koristele marjoilla. Tarjoa heti. ●

MITÄ PIDIT?
3.4