Eeva

Paula Norosen Valkosuklaa-puolukkapalat

1 h 30 min
3.67
0

Lastenkirjailija, televisiopersoona Paula Noronen huolehtii järkevästä ruokarytmistä, syö paljon kalaa ja pitää lapsilleen kasviskoulua, mutta ruotsinlaivalla hän nautiskelee suklaavaahtoa syvältä soppalautaselta. Maistuisivatko nyt suussasulavat valkosuklaa-puolukkapalat?
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (25 palaa)

  • 200 g voita
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 150 g valkosuklaahippuja (tai valkosuklaata rouhittuna)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g puolukoita (pakaste)

Kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita
  • 2 dl tomusokeria
  • ½ tl vanilliinisokeria
  • 1½ tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun:

  • valkosuklaarouhetta tai -koristeita
  • puolukoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

❦Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon.

Yhdistä keskenään kulhossa valkosuklaahiput, vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Sekoita voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon. Kääntele lopuksi taikinaan jäiset puolukat. Vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Tasoita pinta. Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile puisella cocktailtikulla kypsyyttä. Pohja on valmis, kun tikkuun ei jää enää taikinaa.

Valmista kuorrutus. Mittaa tuorejuusto ja voi kulhoon ja vatkaa ne sekaisin sähkövatkaimella. Lisää muut aineet, vatkaa seos tasaiseksi ja siirrä se pursotinpussiin.

Leikkaa jäähtynyt kakkulevy paloiksi ja nosta ne tarjoiluvadille. Pursota kuorrutetta jokaiselle palalle. Koristele valkosuklaarouheella tai valmiilla koristeilla sekä puolukoilla. ●

MITÄ PIDIT?
3.67