Eeva

Markus Maulavirran kinuskiset omenat ja leipäjuusto

30 min
MU
3.25
0

Kinuskisten omenoiden teko onnistuu vaikka leirinuotiolla. Tarjoa jälkiruoka nokipannukahvin kanssa!
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 4pientä kotimaista omenaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rklhunajaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • noin 200 gleipäjuustoa
  • (kanelia ja pähkinöitä)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Poista siemenkodat.

Kuumenna valurautapata tai -paistinpannu. Paista omenalohkot voissa. Lisää hunaja ja anna sen liueta.

Lorauta joukkoon kermaa ja anna kiehua, kunnes omenat ovat vähän pehmenneet ja kerma sakeutunut kinuskimaiseksi.

Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi (2 x 2 cm) ja lisää pannulle. Lämmitä varovasti hetki. Jaa annoksiksi ja nauti nokipannukahvin kera.

Vinkki: Voit halutessasi vielä maustaa jälkiruuan kanelilla ja rouhia päälle paahdettuja pähkinöitä. ●

Resepti julkaistu Eevassa 2/2019.

MITÄ PIDIT?
3.25