Tuulilasi

Yariksen takalasin lämmitysvastus rikki

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kävin Tammer-autossa (Tre) 05.11.2012 huoltoneuvonnassa ja kysyin kuka on vastuussa kun autostani Toyota Yaris 2009vm.(ostettu uutena liikkeestä).kun siitä on mennyt rikki takalasin lämmitysvastuksen 3lanka joka on inhoittavasti juuri näkökentässä kun katsoo taakse.Asia huomattu kun talvikelit ja on tarvinnut käyttää takalasin lämmitintä. Vastauksena oli että se ei kuulu Toyotan liikkeen laskuun vaan se on itse korvattava,kun takuu on loppunut !  Mielestäni auton takalasin lämmitintä käytetään melko vähän ja vain talvisin eli kolme vuotta vanhasta autosta ei mielestäni normaali rikkoutumisen pidä olla asiakkaan maksuun tuleva.Toyota mainostaa laatua mutta se on kaukana siitä mitä se on ollut !

Kysyisin kenelle kuuluu lasku vastuksen korjaamisesta ?

Näytä vastaus

Vastaus:

On aika harvinaista, että vastuslanka katkeaa itsekseen, eiköhän siihen lasiin ole jokin esine tms. hipaissut. Mutta oli mikä syy tahansa, niin maksaja on tietenkin auton omistaja. Tuollaiset vauriot ovat sellaisia, että ei niitä takuun piikkiin saa millään.

Vastuslangan katkoksen voi voi korjata hopealakalla. Jotkut suosittelevat pehmeää lyijykynää, sen jälki johtaa sähköä. Netistä löytyi tuollainenkin tuote:

http://www.certanium.fi/?s=TuoteLuokka&tr=57&tl=330&yid=1&p=S%E4hk%F6korjaus

Kyseessä on sähkömaalikynä, jolla katkoskohta saadaan taas kuntoon. Korjausohjeet löytyvät esimerkiksi tuolta:

masinistit.com tai tuolta: motonet.fi

Julkaistu: 5.11.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.