Tuulilasi

W210 Vapinat

Tapio Ketonen

Kysymys:

1997 MBE420 5-v sähköiseen automaattilootaan vaihdettiin öljyt ja suodatin. Sen jälkeen moottorin käydessä tuntuu pientä vapinaa paikallaan ollessa vaihde vapaalla koko kierrosalueella ja ajossakin, joskin se silloin on vaikeammin erotettavissa. Muuta autolle ei tehty, joten jotain vilunkia öljynvaihdossa on tapahtunut. Voisiko öljyä olla liian paljon tai vähän ? Onko turbiinille tehty väkivaltaa vaihdon yhteydessä ? Vapina tuntuu ihan siltä kuin jokin pyörivä osa ei olisi tasapainossa tai siinä olisi “heittoa”.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuntu oudolta. Öljyjen ja suodattimen vaihtamisen yhteydessä ei yleensä kosketa muualle kuin tyhjennys- ja täyttötulppiin, eikä niillä ole mitään yhteyttä vapinoihin. Turbiiniin käsiksi pääseminen on aika iso homma, enkä nyt oikein usko, että sitä voitaisiin vahingoittaa minkäänlaisella vaihteiden käsittelylläkään. Ettei sitenkin se vapina tulisi moottorista? Jos vaikka jokin tulppa on huonossa iskussa, johto irti tai sellaista?

Julkaistu: 10.3.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.