Tuulilasi

vw:n ja toyotan huoltohinnat

Tapio Ketonen

Kysymys:

testeissä toyota saa aina moitteita korkeista huoltohinnoista.kuitenkin vw jetalla huoltosopimuksen hinta on 38 e/kk,45000km/3v.corollalla se on 26e/kk,45000/3v.ero on pieni,silti ainakin minun mielestäni toyotan huolto tulee halvemmaksi! mihin siis perustuu toyotan kalliit huollot?

Näytä vastaus

Vastaus:

Olemme kiinnittäneet ilmoitettujen ja toteutuneisen huoltohintojen eroon huomiota jo pitkään. Huoltosopimuksen hinta saattaisi hyvinkin olla totuudenmukaisempi tapa verrata huoltokuluja, koska sitä hinnoiteltaessa on pakko ottaa huomioon kaikki sellaisetkin kuluerät, jotka pelkkiä ohjehintoja ynnäiltäessä jäävät ottamatta huomioon.

Meidän kannaltamme huoltosopimushintojen käyttäminen olisi hankalampaa, koska niitä ei huoltohintojen tapaan yleensä saa maahantuojilta. Lisäksi kaikilla merkeillä ei ole huoltosopimusta tarjolla. Tutkimme kuitenkin mahdollisuutta ottaa huoltosopimushinnat mukaan vertailuihin.

Julkaistu: 4.11.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.