Tuulilasi

VW-konsernin autojen tuulilasinpesuautomatiikka heikosti suunniteltu

VW-konsernin autojen tuulilasinpesuautomatiikka heikosti suunniteltu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vuosimallin 2008 Skoda Fabiassa tuulilasin pyyhkimet pyyhkäisevät ennen kuin pesunestettä tulee tuulilasille. Maahantuojan mukaan systeemin pitää toimia näin kaikissa vw-konsernin autoissa. Onko tämä mielestäsi toimiva ratkaisu? Itseäni vähän arveluttaa miten pitkään tuulilasi kestää naarmuuntumatta kuivana pyyhkimistä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eihän sen pidä eikä pitäisi toimia noin, mutta niin se vain toimii. VW-konserni ei suinkaan ole ainoa, jossa pyyhkimien toiminta on ratkaistu noin hölmösti. Saksalainen insinööri, joka tietää aina kaiken kaikkia muita ihmisiä paremmin, on tuon noin hyväksi ajatellut, ja sillä siisti. Saksassa kun lasille ei tule hiekkajyväsiä samaan tapaan kuin meillä.

Aikamoinen ongelma tietenkin on, että miten se lasi voitaisiin kunnolla kostuttaa ja oikeastaan myös huuhdella ennen pyyhkimien käynnistämistä. Volkkareissa ja joissakin muissa käytetyt sumuttavat suuttimet olisivat kenties hyvä ratkaisu, jos sen sumun saisi leviämään kunnolla myös lasin yläosaan.

Julkaistu: 27.10.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.