Tuulilasi

VOLVON S 60 SISÄMELU

Kysymys:

Olen ostanut Volvo S60 D5 AWD auton kesäkuussa 2014. Mielestäni ko. auton sisämelu on aivan liian suuri koska jo 110-120 km/h vauhdissa tuuli suhisee selvästi ikkunasta/ovesta. Ja nyt nastat vaihdettuani auto huutaa kuin kirkkokuoro. (Hakkapeliitta 8, uudet). Bilian mielestä ko. melu on ominaisuus eikä vika. Onko mitää keinoa saada selville onko tuollainen melu normaalia vai vain ominaisuus? Onko teillä ollut mitään testejä ko. autosta ja mitä pitäisi tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Paras keino on käydä koeajolla toisella samanlaisella autolla. Tuulen suhinoihin on usein syynä väärä säätö ovessa, mutta toinen selitys voisi olla myös se, että jos auto on kovin hiljainen, kuulo mukautuu hiljasuuteen säätymällä herkemmäksi. Tilanne kannattaa selvittää merkkiliikkeessä, sieltä varmaan läytyy toinen vastaava auto koeajoa varten.

Nastat pitävät oman rapinansa, ja Suomessa rengasmelu on aina häiritsevä karkeiden teiden takia, Jos jostain alkaa kuulua kirkkokuoron ääntä, silloin ei enää olla näiden maallisten asioiden parissa.

Julkaistu: 15.11.2014