Tuulilasi

Volvo V70 Drive tyyppiviat ja Euro5 päästönormi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tiedustelen kahta asiaa:

1. Onko Volvo V70 Drive:ssä ilmennyt tyyppivikoja? Miten katsastustilastot?

2. Volvo V70 Drive eivät täytä dieseleiden Euro5-päästömääräyksiä, jotka tulevat voimaan vuodenvaihteessa – onko tällä asialla jotakin seurauksia esim. kun käy katsastamassa vm 2009-2010 Volvo V70 Drive:tä?

Näytä vastaus

Vastaus:

1. DRIVe on niin uusi tyyppi, ettei niitä ole vielä tarvinnut katsastaa. Yksityiskäytössä oleva henkilöauto katsastetaan ensimmäisen kerran, kun sen käyttöönotosta on kulunut enintään kolme vuotta.

2. Euro 5 -päästövaatimukset tulivat voimaan jo vuosi sitten. Päästövaatimukset tulevat yleensä voimaan siten, että ensiksi ne koskevat uusia automalleja, ja jonkinlaisen ylimenokauden jälkeen kaikkia autoa. Ylimenokausi menee nyt vuodenvaihteessa umpeen Euro nelosten osalta, Se on tarpeen, jotta maahantuojilla tai valmistajilla olisi riittävästi aikaa myydä varastoissa olevat automallit.

Katsastukseen asialla ei ole merkitystä, nelosen ja viitosen ero saadaan selville vain tyyppihyväksyntään tarvittavissa tarkkuusmittauksissa. Sitäpaitsi käyttöön otetut autot hyväksytään likiman maailman loppuun saakka niiden vaatimusten mukaisina, joilla ne on aikanaan hyväksytty liikenteeseen.

Julkaistu: 10.12.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.