Tuulilasi

Volvo S80 automaatti.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moi, mulla on Volvo S80 2007 2,4d automaatti. Kysymykseni on että onko normaalia, että vaihteiden vaihtamiset tuntee yleensä selkeästi ja välillä vaihtaa niin että ei tunne ollenkaan? Ja kun laitan vaihteiston D:n päälle niin kestää ehkä sekunti tai 2 sekuntia ennen kuin se kytkeytyy päälle. Onko normaalia Volvolle tai pitäisikö huolestua. Autolla on ajettu 260tkm ja 240tkm kohdalla on vaihdettu ensimmäistä kerta vaihdelaatikon öljyt.

Vaihdelaatikon tyyppi on TF-80.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän noissa on jonkin verran viivettä, ja tuo liikkeellelähtövaiheen viive voi johtua monesta syystä, ilmeisesti siellä paineiden nousu vie hieman enemmän aikaa. Kun autolla on ajettu jo tuonkin verran, on mahdollista, että siellä jo venttiilit tai öljypumppu ovat kuluneet. Viive voi johtua siitäkin, etteivät kaikki säädöt ole aivan viimeisen päälle kohdallaan.

Julkaistu: 30.11.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.