Tuulilasi

Volvo S60 moottorien eroja

Volvo S60 moottorien eroja

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen vaihtamassa S60 2.4 (170 hv)Volvoani uuteen diesel käyttöiseen saman merkkiseen S60:n Geartonic vaihteistolla. Mitä mieltä olet onko järkevämpää ottaa 136 kw vai 120 kw tehoisella moottorilla oleva? Kulutukset ja päästöt näyttää oleva samalla tasolla. Lähinnä ajatuksenain on tuo iänikuinen kestävyys lähinnä isomman moottorin tuoman tehon myötä. Käyttäjänä tosin on nuo “hätäisimmät” ajat takana iän ja tukan vähemisen myötä!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kestävyys kuten kulutuskin riippuu käytännössä siitä, miten raskaasti autoa poljetaan. Noissa teholuokissa Volvoa ei ainakaan ilman suurta matkailuperävaunua pysty monta sekuntia kerrallaan kuormittamaan täysillä, joten ei noissa liene siinä suhteessa suuria eroja odotettavissa. Toki pienemmät tehot eli vääntömomentit rasittavat paikkoja aina vähemmän, joten pienitehoisemmalla on enemmän varmuusvaraa.

Tehokkaammalla pystyy rankalla kaasunkäytöllä polttamaan enemmän polttonestettä, mutta käytännön nopeuksiin ym. erolla ei ole vaikutusta. Hintaeroa näyttäisi olevan 2 250 euroa, mikä ei tuossa hintaluokassa ole kovin tuntuva. Ostat kumman tahansa, kummallakin kerkiää suunnilleen yhtä hyvin näillä meidän nopeusrajoituksillamme.

Julkaistu: 11.11.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.