Tuulilasi

Volvo S 60

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vaihdoin 15.000 ajetun diesel volvon, kävi ilmi että polttoainetta menee moottoriöljyn sekaan (n.4-6 dl.) / 1000 km. Onko vika vakava vai onko syytä huolestua, myynti organisaatio vähättelee vikaa……

Näytä vastaus

Vastaus:

Vika on vakava, ja se pitää korjata välittömästi. Polttonesteen kuuluu mennä säiliöstä suuttimien kautta moottoriin palotilojen puolelle. Polttoneste heikentää moottoriöljyn voitelukykyä, joten siitä voi aiheutua vähintäänkin epänormaalia kulumista moottorille. On myös olemassa suuri moottorin kiinnileikkautumisen vaara.

Jos polttonestettä vuotaa väärään paikkaan noinkin  paljon, eli jo tuhannen kilometrin jälkeen öljyn joukossa on 10 % öljyä ohentavaa ja sen voitelukyvyn romahduttavaa ainetta, niin moottorivaurio on odotettavissa hyvinkin pian. Suosittelen pyytämään lausunnon vian vaarattomuudesta kirjallisena. Se on hyvä paperi siinä vaiheessa kun moottori hajoaa. Kannattaa myös muistuttaa myyjää, että kyseessä on aivan selvästi kuluttajansuojalain tarkoittama piilevä vika, josta myyjä vastaa ilman aikarajaa.

Julkaistu: 7.3.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.