Tuulilasi

Volkswagen golf variant 1.9 tdi kuluttaa liikaa?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on 2000 vuosimallin golf variant 1.9 tdi. Ajan suurimmaksi osaksi matka-ajoa moottoriteillä ja autossa kulutus on 7-8 litraa. normaalisti kyseisissä koneissa kulutus on 5 litran paikkeilla? Mikähän voisi olla vikana suureen kulutukseen? Autossa on mielestäni tehot tallella.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ensimmäiseksi tulee mieleen, että vuotaako tankki, tai työntääkö paluuputki tavaraa tankin sijasta maantielle. Kyllä sen kulutuksen pitäisi olla jossakin kuuden litran pinnassa.

Koska kyseessä on noinkin vanha auto, siihen on varmaan vaihdettu jakopään hammashihna. Niinpä ensimmäiseksi kannattaisi tarkastaa, että sekä nokka-akselin että ruiskutuksen ajoitus ovat kohdallaan. Niiden pielessäoloa ei välttämättä kovin helposti huomaa, mutta kulutukseen ne vaikuttavat. Monet monttöörit katsovat ajoituksen vain hammashihnapyörien merkeistä, mutta se on liian karkea tapa ajoituksen säätöön. Korjausohjeissa kyllä opastetaan se oikeakin tapa. Monilla kotiasentajilla vain ei ole niitä ohjeita.

Julkaistu: 29.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.