Apu

Voiko eturauhasen liikakasvusta kärsivä tyydyttää itseään laitteella, Kiminkinen?

Julkaistu: 5.12.2019

Kysymys:

Olen 55-vuotias mies, jolla on todettu eturauhasen liikakasvua viisi vuotta sitten, hyvänlaatuista sellaista. Haluan kysyä, että voinko käyttää eturauhasen stimulointiin tens/ems -laitetta saadakseni seksuaalista tyydytystä ja parantaakseni eturauhasen tilannetta? Tietääkseni on sellaisia anaaliin laitettavia laitteita, joilla tuo stimulointi onnistuisi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Luottourologini on Mika Raitanen. Hän on itseänikin enemmän Saarijärven poikia, koska on syntyisin täältä ja peruskoulunsa meillä tallannut. Itse olen taas Pylkönmäeltä, joka toki nyttemmin on osa Saarijärveä.

Mika toimii Seinäjoen keskussairaalassa ylilääkärinä. Olen ihmetellyt fyysisen koskemattomuuteni menettämisen uhalla Seinäjoen torilla, että miten on mahdollista, että paikallisessa keskussairaalassa urologeja piisaa enemmän kuin meillä suuremmassa sairaanhoitopiirissä. Onko pohjalainen mies sen verran uhoavampaa sorttia, että aisansa kannattamiseksi tarvitaan enemmän henkilökuntaa? Mika selvensi perimmäiseksi syyksi kuitenkin erinomaisen työssä viihtyvyyden.

Onneksemme Mika alkoi hoitaa terveyskeskuksemme urologisia potilaita.

Esittämäsi ”hoitomuoto” herätti niin erikoisia viboja, että soitin suoraa päätä Seinäjoelle. En ole itse moisesta kuullut, eikä ollut melkoisesti kokenut urologikaan. Mika tyytyi toteamaan, että eiköhän ole syytä pitäytyä vaikuttaviksi todistetuissa menetelmissä.

Seksuaalinen kiihottuminen ja tyydytys todentuvat yksilöllisiksi, joskus yksityisiksi ja useimmiten parisuhteen sisäisiksi, aikuisten kesken sovittaviksi. Kun puhutaan sairauksien hoitamisesta, tulee hoidoilta voida edellyttää tieteelliseen näyttöön perustuvia tuloksia. Keskustelimme muun muassa sellaisista lisäravinteista, joiden nimi antaa odottaa niiden sisältävän testosteronia. Asiayhteydestä ei löydy muuta kuin markkinointiteknisen mielikuvan häntää.

Testosteronia tarvitaan sukupuolisen halun lähteeksi. Korvaushoitoa vaativaa testo-steronivajetta todetaan vain muutamalla prosentilla miehistä.

Testosteronipitoisuus määritetään aamulla napatusta verinäytteestä. Jos toistetusti pitoisuus on alle 8 nmol/l yhdistyneenä oireisiin, se viittaa testosteronin puutteeseen. Oireettomia ei pidä tutkia eikä hoitaa.

Käytän itse virtsan heittämiseksi kahta Mikan määräämää lääkettä. Niillä olen toistaiseksi pärjännyt, vaikka silti pitää pari kertaa yöllä pöntölle istahtaa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.