Tuulilasi

Virolaisten kuskien sakottaminen hankalaa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hieman huolestuttaa: Virolaisilla kilvillä ajelevat autot, jotka lisääntyvät koko ajan. Kun tuntuu ettei he noudata liikennesääntöjä laisinkaan, ainakin mitä itse on seuraillut. He, kun: ajavat päin punaisia valoja, ohittelevat sulkuviivan yli ja melkein jokaisella huimia ylinopeuksia. Eikö Poliisi mahda mitään? eikö heitä voi sakottaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän noita on nähty. Näppituntuma on, että aika monella on äidinkielenä suomi, mutta onhan noita virolaisiakin riittänyt ihan Kuukauden shokkeihin saakka.

Sakottaa toki voidaan, mutta ulkomaalaisten sakottaminen on meillä lapsenkengissä. Sakkojen periminen rajojen yli ei tahdo vielä onnistua, eikä se liene viranomaisten kiireellisyyslistalla kovinkaan korkealla. Viro kuuluun Schengen-sopimuksen piiriin, joten rajatarkastuksissakaan eivät sakkonsa maksamatta jättävät kärähdä kuin aivan sattumalta.

Julkaistu: 9.6.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.