Tuulilasi

Vika vai ominaisuus

Vika vai ominaisuus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan vajaa puoli vuotta vanhan Skoda Octavia 1.4 tsi Green Tech in. Nyt pakkasilla auto tuntui selvästi hyytyvän ja polttoaineen kulutus nousi noin 30% eli noin 8 litraan sadalla. Lisäksi selvää aaltoilevaa nykimistä tasakaasulla. Onko kyseinen toiminta normaalia nykyautoissa, kun merkkikorjaamo ei löydä mitään vikaa. Sanoovat ainahan kulutus lisääntyy kylmällä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Pakkanen kyllä hyydyttää ja nostaa kulutusta kaikissakin autoissa, mutta miten paljon, se on sitten eri juttu. Tuo 8 l/100 km tuntuu aika normaalilta talvikelin kulutukselta, toki pitkällä maantiematkalla kuluu ehkä pakkasellakin vähemmän.

Tuo tasakaasulla nykiminen on kyllä selvä vika, mutta sitä on vaikea korjata, sillä se pitäisi saada esiintymään myös korjaamon koeajolla. Ilmeisesti seos menee jossakin tilanteessa liian laihaksi, mutta jos tästä ei jää mitään tietoa vikamuistiin, siihen on vaikea löytää korjauskeinoakaan. Noita nykimisvikoja esiintyy aina silloin tällöin eri automerkeissä, ja aina ne ovat yhtä hankalia löytää ja korjata.

Julkaistu: 8.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.