Tuulilasi

Viisipyttyinen diesel Audin ja Volvon keulalla

Tapio Ketonen

Kysymys:

olen yrittänyt hakea tietoja mm.audi A6;ssa käytetystä diesel moottorista vm.95 eli 2.5 tdi 85kw.kyseessä on5-pyttyinen mylly jota ilmeisesti volvokin on käyttänyt. myllystä on kaksi tehoversiota toinen on 110 kw? ovatkohan nämä niitä ensimmäisiä ns.suoraruiskutteisia? audilta ei ole oikein tietoja herunut.nämä viisipyttyiset ovat ilmeisesti sittemmin jääneet pois. omallani onulkomailla ajettu noin 200000km

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyseessä on vanha VW-konsernin viisipyttyinen, joka tosiaan oli aikanaan myös Volvon keulalla. Audihan siirtyi suoraruiskutukseen jo 1991, joten siihen ensimmäiseen suoraruiskutteisten joukkoon tuonkin vuosimallin Audin kone kuuluu.

Tehoversioita oli kaksi, 85 ja 103 kW eli 115 ja 140 hv. Periaatteessa kyseessä on sama kone, mutta varoitan silti ryhtymästä ruuvailemaan ruiskutuspumppua lisätehojen toivossa. Siellä lienee kuitenkin eroja mm. suuttimissa ja männissä sekä mäntien jäähdytyksessä.

Julkaistu: 27.6.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.