Tuulilasi

Viimeiset tipat

Viimeiset tipat

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko tutkittu jakelumittareiden toimintaa   vaikka setelillä tankattaessa. 

kun esim. Teboililla tankatessani tänään, kyllä muulloinkin 2 viimeistä euroa kuluu kituuttamalla melko äänettömästi.  Kuinkahan usein tankkaus vahingossa keskeeytetään öljy-yhtiön piikkiin ?

Tarjouslapun hukkasin 20 ajattelin kyllä uhrata jos vaikka bensaa saisi vuodeksi    Tarjouskoodi  1676459453

Näytä vastaus

Vastaus:

Jakelumittarien pitää olla vakaajan hyväksymiä, ja niissä pitää olla vakaajan plommit sekä ajan tasalla olevat merkinnät tarkastuksista. Käytännössä mittarien lukemissa on perin harvoin minkäänlaisia virheitä. Tottakai virheet ja viat ovat mekaanisissa laitteissa aina mahdollisia, mutta onneksi ne ovat harvinaisia. Mutta eivätköhän ostajat osaa reklamoida, jos heittoja esiintyy.

On selvä, että nykyisillä bensan hinnoilla viimeisten tippojen pitääkin mennä aika hitaasti pumpulta tankkiin. Jos bensaa virtaisi loppuun saakka vauhdilla, silloin ainetta voi päästä tankkiin enemmän kuin pitäisi, ja sehän olisi öljyfirmalle tappiota.

Julkaistu: 2.3.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.