Tuulilasi

Vetonivelen kumit takuu onko?

Vetonivelen kumit takuu onko?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostettu MB liikkeestä vito -11. Nyt n. 1kk päästä talvirenkaan vaihdossa huomattiin edessä vetonivelten uloimmissa kumeissa reijät molemmin puolin ihan samassa paikka. Autolla on ajettu n. 1500 km ostosta ja MB liikkeen myyjä sanoo, että ei ole mitään takuuta kumeilla, olis pitänyt tarkistaa ostaessa.

Vaihtotyö/osat 426 €. Suojakumit on kyllä ollut selvästi rikki jo ostaessa 40 000 € pakussa.Onko kokemuksia tai tietoa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuluttajansuojalaki koskee yksityishenkilöiden ja yritysten välisiä kauppoja, Mikäli auto on ostettu yrityksen nimiin, kuluttajansuojalaki ei ksoke kauppaa. Jos vika on selvästi ollut autossa jo kaupantekohetkellä, sen korjaaminen on myyjäliikkeen vastuulla. Ja laki sanoo, ellei myyjä pysty muuta osoittamaan, että vika on ollut kaupantekohetkellä, jos se ilmenee kuuden kuukauden kuluessa kaupasta.

On kyllä tulkinnanvaraista, olisiko vetonivelten suojusten kunto pitänyt havaita autoa ennen kaupantekoa tarkastettaessa. Toisaalta vika on helppo havaita, ja se on yleensä ensimmäisiä kohteita, jotka autosta pitäisi tarkastaa. Toisaalta ne ovat sen verran hankalassa paikassa, että niiden tarkastaminen ei tasamaalla oikein kunnolla onnistu. Suosittelen ottamaan asiassa yhteyttä kuluttajaneuvontaan, puh. 029 553 6901.

Julkaistu: 22.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.