Tuulilasi

veron määrä euroissa

Tapio Ketonen

Kysymys:

ostan 200e volvo740 -90.

paljonko joudun maksamaan veroa rekisteröinnistä suomen kilpiin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Veron määrää voit itse haarukoida tutkimalla Tullin tilastoja sovelletuista verotusarvoista. Vanhan Volvon kohdalla veroprosentti määräytyy auton kokonaismassan mukaan, veron määrä lasketaan sovelletusta verotusarvosta. Tilastoja löytyy osoitteesta http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/taulukot/autot/index.jsp

740-sarjan Volvoja ei ole tuotu muutaman viime kuukauden aikana, mutta arvelisin, että sitkeällä etsimisellä sellaisiakin löytyy Tullin listoilta. Joku 1992-mallinen 240-sarjalainen siellä oli, siitä perittiin autoveroa hieman alle 300 euroa.

Autovero on kuitenkin vain osa kustannuksista. Rekisteröintikatsastus on aika kallis, ja joku kymppi hupenee myös rekisteröintiin ja kilpiin. Eikä se auto ihan ilmaiseksi sieltä ulkomailta tule Suomeen.

Suosittelisin harkitsemaan toisenkin kerran, onko kovin halvan auton – suoraan sanottuna romun – tuonnissa mitään järkeä. Halpoja autoja on Suomessakin jo valmiina.

Julkaistu: 24.9.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.