Tuulilasi

Venäjälle kuljetettavat autot

Venäjälle kuljetettavat autot

Tapio Ketonen

Kysymys:

Eilisissä uutisissa mainittiin Suomen kautta kuljetettavan Venäjälle varastettuja autoja. Autot olisivat olleet vieläpä suhteellisen uusia kalliita autoja.

Käsitykseni mukaan nykyiset ajonestolaitteet ovat erittäin hyviä, eikä niitä juuri ole murrettu. Onko Ketosella mitään hajua, miten nuo Venäjälle kuljetettavat autot on varastettu. Onko autoihin varastettu avaimet?

Näytä vastaus

Vastaus:

Nykyään jo poliisikin myöntää, että ammattilaiset pystyvät ohittamaan ajoneston. Ei sinne kannata mitään pikku-Fiateja viedä, joten autoihin voidaan vaihtaa myös elektroniikkaa, silti voittoa tulee, kun auton hankintahinta on kohtuullisen pieni. Avainten varastaminen on tietenkin helpoin tapa.

Suomen tullin tarkkuus toki harmittaa naapurin yrittäjiä. Mutta kun auto on saatu rajan yli, niin sitten menee paremmin. Venäjän lain mukaan ulkomailta varastettua ja sinne rekisteriin saatua autoa ei ainakaan aikaisemmin ole tarvinnut palauttaa omistajalleen.

Julkaistu: 23.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.