Tuulilasi

Vaunun veto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä tarvii ottaa huomioon jos lähden etelästä lappiin täydellä lastilla ja asuntovaunulla.Ja yleensä onko liikaa kuviteltu lähtee 1,2 tsi octavialla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Laita autoon täyden kuorman rengaspaineet, ja tarkasta vaununkin renkaiden paineet. Vaunussa on hyvä pitää reilut paineet, renkaat kestävät paremmin. Kannattaa varata aikaa ja sopivasti evästä. Vaunussa on se hyvä ominaisuus, että sen voi parkkeerata sopivaan paikkaan kesken matkan ja yöpyä siinä. Ei ole pakko ajaa perille yhtä soittoa.

Octavia on ihan hyvä vetoauto, jo 1.2 TSI:ssä on aivan tarpeeksi tehoa. Jätä kuitenkin se kuutosvaihde (jos autossa sellainen on) tai tarvittaessa viitonenkin suosiolla käyttämättä. Pidä koneessa riittävästi kierroksia, siinä 2000 r/min on sopivasti. Silloin auto kulkee kevyesti, ja tehoreserviä on mukavasti. Kuluttaahan se hieman enemmän, mutta mitä sitten? Ei se pieni lisäkulutus ketään konkurssiin vie.

Julkaistu: 19.5.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.