Tuulilasi

Vastaus viestiin: VW DSG kytkin

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ketoselle:

1.8 TSI -moottoria Golfiin on myyty ainakin 2009 vuonna nimikkeellä Car Of The Year 2009 Special Edition. Myynti jatkui varmasti myös 2010 puolelle. Muistaakseni tähän oli silloin syynä 90kW 1.4 TSI:n suuri menekki kun tehdas myi Ei Oota.

Esim.

http://www.vagarena.fi/index.php?topic=254.msg810#msg810

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos kysymyksessä on ollut erikoismalli, se selittää tilanteen. Hinnastotiedostoissa ei tuollaisia ollut, eikä niitä tuntenut autoalan raamattukaan eli Automobil Revuen hakemistokirja.

Kyseinen moottori oli kait se viisiventtiilinen turbo, jonka teho oli 150 hv. Alussa 90-luvulla moottori tuli Audi A3:een ilman turboa. Sen tehoksi ilmoitettiin 125 hv, mutta ei sitä uskonut, oli harvinaisen hengetön. Turbo teki koneesta mukavan pirteän.

Todella ikävää, että emme ole vieläkään saaneet tänne suoraa kommentointia, vaikka se luvattiin jo viime syyskuussa. Hitaat ovat digiherrojen kiireet. Tämäkin asia olisi ollut näppärämpi selvittää kommenteilla, jotka tulevat heti vastauksen perään.

Julkaistu: 13.6.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.