Tuulilasi

Varusteltu Superb tai Passat vai A6

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olisi todella mielenkiintoista, jos tekisitte vertailun kolmen konsernisisaren (Audi A6, VW Passat ja Skoda Superb) välillä. Jokaisesta tietysti vertailuun tulisi valita suurinpiirtein saman hintainen  yksilö.

Autonvalinta on tietysti mielipideasia, mutta mikä näistä Ketosen mielestä olisi fiksuin valinta perhekäyttöön (max 55 k€ hintaraja) ja auton oltava uusi? Oletan, että olet työnpuolesta joskus päässyt näiden kaikkien rattiin.

Hieman omia näkemyksiäni:

Superbissa tilat, ainakin takajalkatilat, ovat ylivoimaiset. Myös mielestäni laatuvaikutelma on oikein hyvä, ainakin Elegance-varusteisessa ja vakiovarustelu sisältää lähes kaiken mahdosllisen.

Passat vaikuttaa myös ihan hyvältä, mutta vakiovarustelu (Highline) on Superbin Elegancea huonompi, joten hintaa kertyy äkkiä selvästi Superbia enemmän.Yllätykseksi ohjaamon laatuvaikutelma ei mielestäni ole Superbia yhtään parempi, vaan joissain kohdin ehkä jopa päinvastoin. Toisaalta Passatissa on vähän laajempi moottorivalikoima (itseä kiinnostaisi 170 hp 4×4 dsg diesel) ja olisi saatavilla pari  mielenkiintoista lisävarustetta mitä Superbiin ei saa.  Näistä ehkä tärkein olisi aktiivivakkari.

A6 on erittäin hieno auto. Saatavilla on upeita moottoreita ja auton voi yksilöidä varusteilla juuri oman makunsa mukaan. Tällöin autoa on turha verrata sisariinsa, mutta hintakin on jo  kuusinumeroinen. Kalliiden varusteiden takia meidän tapauksessa tyytyminen olisi “vain” huomattavasti vaatimattomampaan Business varusteltuun ja vain edestä raapivaan pikkudieseliin. Audin muotoilu ja ulkonäkö on kyllä hienoa, mutta sille en anna paljoakaan painoarvoa autoa valitessa. Minua ei myöskään haittaa kahvipöydässä kuullut kokemukseen perustumattomattomat mielipiteet siitä, että Superb on nitisevistä VW:n jämäosista valmistettu itäauto, jonka laatu ja ajettavuus on surkeaa ;)  Brändin perusteella autoa en siis valitse.

Ajettavuus on varustelun, laatuvaikutelman ja tilan lisäksi yksi tärkeä kriteeri minulle. A6:n olen vain koeistunut, en vielä ajanut, mutta pitää varmaan joskus käydä pienellä koeajolla.  Superbia ja Passattia olen ajanut ja mielestäni molemmat olivat ajettavuudeltaan oikein hyviä, eikä melutasokaan ollut mitenkään kohtuuton. Kysymys on tietysti osittain subjektiivinen mutta onko etuvetoinen A6 mielestäsi hyvällä kelillä nelivetoista Passattia ja Superbia parempi ajaa?

Tulikin jo aika paljon omia tuntemuksia näistä autoista kirjoitettua, mutta vaikean päätöksen olisi kiva kuulla Ketosen näkökulmia näistä autoista. Valitako “karvalakki” Audi vai VW tai Skoda kaikilla herkuilla?

Vaikka mielipiteitä kyselenkin niin viimeisen päätökseen teen kuitenkin tietysti itse :D !

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä osaa tuohon sanoa oikein mitään. Kysymys on vähän saman tyyppinen kuin jos joku kyselisi, pitäisikö ottaa vaimoksi Anneli, Liisa vai Paula. Ei tuollaistakaan kannata kysellä muilta, kyllä valinta pitää tehdä ihan itse. Ja jos joku kysyy, viisainta on olla vastaamatta.

Pääasiassa kysymys on arvostuksista. Neliveto on hyvä, mutta ilmankin pärjää. Superbin takatilat ovat ministeritasoa, mutta Passatiinkin sopii kaksi aikuista takaistuimelle. Audin nimessä on joidenkin mielestä erityishohtoa, ja laadukkaaltahan tuo tuntuu.

Julkaistu: 24.4.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.