Tuulilasi

Varaosien saatavuus ei ole ongelma vaan niiden tarve

Varaosien saatavuus ei ole ongelma vaan niiden tarve

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen ostamassa käytettyä autoa, ja Honda Stream kiinnostaa. Kuvittelen että Honda on luotettava ja hinta/laatusuhde kohdallaan. Ainoa huoli on varaosien saatavus.Tämä Honda on poistunut mallistosta ja olen tarkistanut eri varaosaliikkeitä mutta Honda Streamiin valikoimassa ei löydy kovin paljon. (alkuperäosia oletan löytyvän, mutta millä hinnoilla?)

Näytä vastaus

Vastaus:

Mistähän varaosista on kysymys? Tarvikeliikkeistä saa yleensäkin varaosia vain rajoitetusti. Lähinnä kysymykseen tulevat ns. kulutusosat kuten jarrupalat tai -levyt. Valitettavasti harvinaisempiin autoihin tarjonta on niukkaa, joten merkkiliike on usein ainoa mahdollisuus. Ei kuitenkaan ole oleellista, saako osia joka toisesta puodista vai pelkästään merkkiliikkeistä. Oleellista on, miten paljon niitä tarvitaan.

Jos esimerkiksi jarrupalat pitää uusia 80 000 tai 100 000 km välein, kokonaiskustannusten kannalta ei ole kovin merkittävää, maksavatko ne muutaman kympin enemmän tai vähemmän.

En osaa kehua tai moittia Streamia, koska kokemuksia ei ole, mutta muissa Hondan tuotteissa ei yleensä ole ollut suurempia ongelmia.

Julkaistu: 24.7.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.