Tuulilasi

Vapaastihengittävät VW konsernin autot

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei, onko skoda octaviasta, vw golfista ja kumppaneista myytävänä enää vapariversiota, edes mailmalla, että saisiko tällaisen hankittua esim. saksasta. Mitä autoja on seuraavaksi tulossa kestotestiin? Voisiko saada kestotestiin Mercedes E Bensa-automaatti.

Näytä vastaus

Vastaus:

Suomen Skoda Octavia -hinnastossa ei ole vapaasti hengittävää, mutta Saksassa sellainen vielä on hinnat alkaen -mallina. Kyseessä on 59 kW (80 hv) tehoinen 1,4-litrainen. Ilmeisesti sellaisen voisi tännekin tilaamalla saada, mutta hinnastoon sitä ei ole otettu, koska sellaista autoa ei kukaan halua ostaa. Miksi joku haluaisi ostaa tehottoman ja suurikulutuksisen auton, kun hintaetukaa tuskin on kovin suuri?

Kestotestiin otetaan autoja, joiden arvellaan olevan suosittuja malleja. Toinen peruste on tekninen kiinnostavuus. E-Mersu on sellaisen hintaluokan auto, että sen suosio ei varsinkaan bensamallina nouse kovin suureksi. Dieselmallitkin ovat käyneet takavuosia harvinaisemmiksi jopa taksissa. Niinpä E-Mersu ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa Kestotestiin.

Julkaistu: 25.10.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.