Tuulilasi

Vaneo virheratkaisu Mersulta

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko mb vaneo 1,7 cdi tila-autossa tiedossa mitään tyypillisiä vikoja? Onko totta että ko. mallia ei enää valmisteta ja minkä takia valmistus on lopetettu? Autohan on tiloiltaan oiva kapine perheen käyttöön?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyseessä oli niin harvinainen ja lyhytikäinen malli, että siitä on kovin vähän kokemuksia. Tekniikka on pääasiassa samaa kuin A-Mersussa, eikä siitä ole kuulunut ihmeemmin mitään huonoa.

Vaneo oli tilava ja sinänsä käytännöllinen auto, mutta sellaisen tarvitsijat eivät olleet valmiit maksamaan autosta pyydettyä hintaa. Sellaisenaan se siis oli taloudellinen katastrofi ja Mersulta pahemmanlainen virhearvio. Auto esiteltiin kesällä 2001, ja tuotanto lopetettiin jo 2005. Vaneon tavallaan korvasi B-luokka, joka tuli markkinoille samana vuonna.

Suomeen Vaneoita rekisteröitiin henkilöautoiksi 180. Pakettiautojen määrästä ei ole tietoa, mutta arvioni on, ettei niitä ollut kovin monta. Ehkä Vaneoita on tullut uutena Suomeen kaikkiaan noin 200.

Julkaistu: 18.6.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.