Tuulilasi

Valomittaukset kestotestiautoihin?

Valomittaukset kestotestiautoihin?

Tapio Ketonen

Kysymys:

On jo aiemminkin kysytty samaa asiaa ja kysyn vieläkin :) Eli miksi Tuulilasi ei kykene tai halua mitata kestotestiautojen ajovaloja? Koeajossa mittaatte käsittääkseni Vib:n laitteistoilla valot ja ajatte sen vuoksi Ruotsiin saakka vai saatteko ruotsalaisilta kollegoilta mittaustulokset vastaavasta autosta sähköisesti?

Yksi vaihtoehto olisi, että kun kestotestiautolla ajetaan 30tkm nopeaan tahtiin ympäri Suomea, niin miksi yksi ajolenkki ei voisi kohdistua Ruotsiin Vib:n mittauspaikalle saaden näin samalla mittaustulokset? Totuus nimittäin on se, että jos kestotestiauton ajovaloja ei kyetä mittamaan mikä on yksi todella tärkeä turvallisuusominaisuus pohjolan olosuhteissa, on testi puutteellinen. Toimittajille vielä sen verran palautetta, että jos kerta Tuulilasi ei kykene mittamaan ajoavaloja, niin kertokaa nyt edes niistä minkä laatuiset ne ovat, jotta lukijat saisi jonkilaisen kuvan niiden laadusta, kiitos.

Näytä vastaus

Vastaus:

On totta, että valomittaus täydentäisi mukavasti Kestotestiä. Testin luonne vaatisi kaksi mittausta, toinen pitäisi tehdä testin lopussa, jolloin nähtäisiin, onko valoissa tapahtunut muutoksia. Laitetaan asia mietintämyssyyn ja katsotaan, mitä voisimme asialle tehdä.

Julkaistu: 2.2.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.