Tuulilasi

Vakuutusyhtiöillä ei kilometrimäärään sidonnaisia vakuutuksia

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysyisin vähän autovakuutuksesta kun näin vähän ajavana onko sellaista vakuutusyhtiötä joka ottaisi huomioon ajetun kilometri määrän vakuutuksen hinnoissa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä ole toistaiseksi sellaista ilmaantunut. Asian valvominen edellyttäisi kovin pitkälle menevää kontrollia. Aikanaan 60-luvulla oli olemassa ns. täysraittiiden alennus vakuutusmaksuihin. Tähän ryhmään pääsi, jos kaksi todistajaa vakuutti, että ko. vakuutuksen hakija on täysin raitis. Asia herätti kaikenlaista närää, ja lopulta vakuutusyhtiöt luopuivat koko alennuksesta.

Ei ole missään osoitettu, että absolutistit olisivat parempia ja huolellisempia kuskeja kuin silloin tällöin naukkailevat. Ja maistissahan ei saa ajaa, joten tällöinkään raittius ei tuo mitään etua.

Aivan samoin vähän ajava saattaa olla jopa suurempi riski liikenteessä, koska hänen ajokokemuksensa on vähäisempi.

Kuten vakuutusyhtiöiden nettilaskureista voit todeta, vakuutuksenottajan asuinpaikka, ikä ja sukupuoli sen sijaan vaikuttavat vakuutusmaksuun useimmissa yhtiöissä.

Julkaistu: 1.6.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.