Tuulilasi

Vaihdettava polttoainesuodatin korvattu isommalla pysyvällä suodattimella joissakin uusissa autoissa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Joissakin uusissa autoissa ei ole vaihdettavaa polttoainesuodatinta. Kuinka suodatus on hoidettu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Koska et mainitse mitään konkreettista automallia, en osaa antaa tarkkaa vastausta. Mutta eräs keino on varustaa järjestelmä niin suurella suodattimella, että sen kapasiteetti riittää koko auton oletetun käyttöiän.

Tässä auttaa sekin, että nykyisin monessa autossa ei enää ole bensiinin kierrätysjärjestelmää, bensaputkia on vain yksi. Suodatettava bensamäärä on paljon pienempi kuin runsasta paluukiertoa käytettäessä. Normaalisti tankattaessa bensiini pysyy varsin puhtaana, sillä bensiinisäiliöt ovat useimmiten muovisia, eikä niistä irtoa ruostetta kuten peltisäiliöistä.

Isosta huoltoasemasäiliöstä tulee merkittävästi puhtaampaa polttonestettä kuin venäläisen tienvarsitrokarin ruosteisesta jerrykannusta. Näiden kaupitteleman tavaran laatu on muutenkin arvelluttavaa, se kun on yleensä jostakin hämärästi “besorkattua”. Reklamaatioitakaan ei näistä bensakaupoista tai niiden aiheuttamista vaurioita voi tehdä.

Julkaistu: 7.8.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.