Tuulilasi

VAHAUKSEN AJANKOHTA

Tapio Ketonen

Kysymys:

Keväällä hankitun uuden auton vahaus. Milloin on mahdollista uusi auto vahata?

Uusi auto on aiemmin ollut pidettävä ilman vahausta ½ vuotta ainakin. Miten on tänä päivänä tavallisen ja metallivärin suhteen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa aivan uusi maalipinta ei tarvitse vahausta. Ei siitä kuivuneelle maalipinnalle tosin ole haittaakaan. Vahauskiellon yksi syy voisi olla se, että autoon on saatettu tehdä aivan viime tipassa korjausmaalausta, ja vielä kunnolla kovettumattoman pinnan vahaaminen voi saada aikaan vaurioita.

Aivan uudelle maalipinnalle riittää kevyt vahaus, jossa pintaa ei sanotavasti hangata. Myöhemmässä vaiheessa vahan avulla hiotaan pinnasta pois hapettumia, joten tällöin tarvitaan hieman työläämpi vahausprosessi.

Käytännössä vahaustarpeen näkee veden pisaroitumisesta maalipinnalle. Jos sadevesi kerääntyy suuriksi pisaroiksi, maalipinnalla on hyvä vahakerros. Jos pinta kastuu tasaisesti, vahaamisella alkaa olla jo kiire.

Julkaistu: 20.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.