Tuulilasi

VAG:n 1.4 TSI moottoriongelmat

Tapio Ketonen

Kysymys:

VAG:n merkkifoorumia luettuani ilmeni, että TSI-moottoreissa on ollut paljon ongelmia jakoketjun venymisen ja hampaiden yli hyppäämisen vuoksi. Alle 50 tkm ajetuissa autoissa on sattunut lukuisa moottorin täystuhoja pienemmistä käynti-  ym. häiriöistä puhumattakaan. Olin aikeissa vaihtaa tuolla moottorilla olevan auton, mutta enpä taida enää uskaltaa. Maahantuojakin korvaa takuuaikana tapahtuneet vauriot, mutta sen jälkeen korvaus on hyvinkin kyseenalaista vaikka kyseessä on ilmiselvä suunnitteluvika. Onko Tuulilasi-lehdellä mitään tarkempaa tietoa ongelmasta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tämä kysymys lähetettiin meille alun perin jo viime vuoden huhtikuussa. Vastasin tuolloin, että meillä ei ollut tietoa asiasta.

http://www.tuulilasi.fi/kysymys/vagn-14-tsi-moottori-ongelmat

En katsonut tuota kysymystä jälkeenpäin, mutta nyt tuli ensimmäinen – tai siis toinen – viesti samasta asiasta, ja ryhdyin tutkimaan tarkemmin. Tuohon meidän kysymykseemme oli tullut peräti 43 kommenttia, ja hyvin monet lähinnä haukkuivat meitä siitä, että salaamme Volkswageniin liittyviä hankalia tietoja. Monista oli myös itsestään selvää, että me tiedämme kaikista autoihin liittyvistä ongelmista, mutta emme kerro niistä.

Salailusta ei todellakaan ole kysymys. Tilanne vain on sellainen, että ainakaan minä en ryhdy levittämään mistään tai kenestäkään sellaisia tietoja, joiden todenperäisyyttä en ole voinut varmistaa. Toinen asia on, että eihän niistä ongelmista meille kukaan kerro mitään. Pitäisi olla aikaa kulkea korjaamoilla juttelemassa asentajien kanssa, vain siten olisi mahdollista saada des hieman tietoja akuuteista ongelmista.

Tämän tapauksen kohdalla olisi tietenkin pitänyt toimia niin, että olisin ryhtynyt ensiksi surffaamaan Googlen avulla netissä hakusanoilla VW Steuerkette ja VW timing chain. Silloin olisi löytynyt aika paljon lisätietoa. Lopussa olevalla linkkilistalla sitä on.

Olen myös lähettänyt asiasta kyselyn maahantuojalle. Palaamme jonkin ajan päästä asiaan.

http://www.autobild.de/artikel/vw-tsi-motorschaeden-3342557.html

http://www.autobild.de/artikel/vw-1.4-tsi-probleme-mit-steuerketten-2892135.html

http://www.shortnews.de/id/950605/VW-Ist-das-Steuerkettenproblem-doch-groesser-als-behauptet-Update

http://www.auto-motor-und-sport.de/forum/threads/1188-Volkswagen-TSi-Steuerketten-defekt-nach-59000km-VW-kulanz

http://www.autoplenum.de/Antworten/D/10973/Audi-VW-Motoren-1-2—-1-4—-1-6-FSI-TFSI-TSI—Kettenschaden—.html

http://www.tiguanforum.de/forum/board8-vw-tiguan-forum-sonstige-themen/board12-vw-tiguan-forum-smalltalk/1569-reine-info-steuerkettenprobleme-beim-1-4-tsi/index3.html?s=cfd0cbd01907c650aa4a3304505441d305d661c0

http://www.youtube.com/watch?v=NkuXXYuSrUs

http://www.youtube.com/watch?v=nznuIPCgA6Y&feature=endscreen&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=AY1CmT6B_E4&feature=related

Julkaistu: 28.3.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.