Tuulilasi

uusi villitys!

Tapio Ketonen

Kysymys:

Flexifuel autojen etanoli näkyy kelpaavan nuorison auttoihin yleisesti ja jotkut papparaiset tankkaavat kai sitä tietämättään, vaikka auto ei ole flexifuel, vaan -60 ja -70 lukujen japanilainen. Mitä tapahtuu moottorille?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä sille tapahdu välttämättä yhtään mitään. Moottoria ei välttämättä pääse kuormittamaan niin raskaasti ja pitkään, että etanoliseoksen käytön aikaansaama laihempi seossuhde ennättäisi polttaa mäntiin reikää tai tehdä mitään muutakaan suurempaa harmia. Tehoa ei moottorista lähde E85:llä samaan tapaan kuin bensalla.

Kumiletkut saattavat hapertua etanoliseoksen takia, mutta kyllä ne vanhemmiten hapertuvat muutenkin, joten jos auto suostuu käynnistymään etanoliseoksella, mitään mekaanista harmia polttoneste tuskin aiheuttaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sopimattoman polttonesteen käyttö tapahtu käyttäjän omalla riskillä.

Julkaistu: 5.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.