Tuulilasi

Uusi avain

Tapio Ketonen

Kysymys:

kadotin avaimen sysleristä. Tilasin uuden koodattuna mutta ei toimi, lyö vain ajoneston päälle. olen yrittäny etsiä hälyytintä jos tekis teppoa poista hälyytin. olisiko muita vaihtoehtoja kun mielelläni karttaisin kaukaa merkkiliikkeen jossa sanoisivat vain että “joo ei” ja löisivät satkun laskun kouraan. APUA!!

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti ei taida olla muuta keinoa kuin kääntyä merkkikorjaamon puoleen. Käytössäni oleva vanha Autodatan käsikirja sanoo, että uusia avaimia voidaan ohjelmoida vain diagnoosilaitteen avulla. Voyagerin ajonestolaitteen toiminta pitäisi saman ohjeen mukaan pystyä tarkistamaan siten, että kun sytytysvirta kytketään päälle, varoitusvalo palaa noin kolme sekuntia ja sammuu sitten. Jos valo vilkkuu jatkuvasti, avainta ei ole tunnistettu.

Sama koskee myös avaimen peränä toimivaa keskuslukituksen ja hälyttimen kauko-ohjainta, eli sekin voidaan ohjelmoida vain diagnoosilaitteen avulla. Hälytin on todennäköisesti niin tiukasti yhteydessä auton järjestelmiin, että sen poistaminen käytöstä taitaa olla aika hankala toimenpide. Ajonesto taas on pakollinen varuste.

Julkaistu: 11.7.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.