Tuulilasi

Uusi auto Saksasta

Tapio Ketonen

Kysymys:

Millä edellytyksillä / toimenpiteillä onnistuu uuden auton hankinta Saksasta? Saksan kuluttajavähittäishinnathan ovat jopa 10.000 euroa alle Suomen AUTOVEROTTOMIEN hintojen. Uudesta autosta pitää vaan käsittääkseni maksaa “uuden auton ALV” Suomeen. Miten Saksan ALV:n saa takaisin – vai saako?

Näytä vastaus

Vastaus:

Saksan alvin (19 %) saa takaisin käytännössä vasta sitten, kun liike on saanut virallista kautta  tiedon, että autosta on maksettu alv Suomeen. Liike toimittaa alv-rahat vasta tässä vaiheessa takaisin. Saksalainen liike ei ota sitä riskiä, että myisi auton ilman alvia suomalaiselle kuluttajalle. Se onnistuu vain, kun ostajana on alv-velvollinen yrittäjä, jonka veronumero on toimitettu myyjän tietoon.

Ikävä ongelma on, että autovero peritään Suomen hintatason mukaan, eli uudesta autosta joutuu maksamaan saman autoveron, osti sen sitten Suomesta tai Saksasta.

Julkaistu: 18.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.