Tuulilasi

Uudenkaupungin Mersu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ovatko kaikki suomessa jatkossa myytävät A-sarjan Mersut Uudenkaupungin tuotteita. Onko tiedossa, miten kävi aivan ensimmäiselle Suomessa tehdylle yksilölle. Tuletteko koeajamaan Suomi editionin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valmet Automotiven tehtaalla juhlitaan A-luokan Mecedes-Benzien valmistuksen alkamista 16.9., silloin ajetaan virallisesti ensimmäinen valmistunut auto tuotantolinjalta. Todennäköisesti autoja on jo tätä ennenkin valmistettu ja toimitettu asiakkaille. Koetuotannon aikana valmistuneita autoja tutkitaan ja mittaillaan tavallistakin huolellisemmin, mutta jos ne havaitaan kunnollisiksi, niin mikäpä estää niiden lähettämistä myyntiin.

Todennäköisesti kun tuotanto lähtee kunnolla käyntiin, A-Mersut tullaan toimittamaan suomalaislle asiakkaille pääasiassa Uudestakaupungista, sehän on logistisesti järkevintä. Autoja on tähän saakka valmistettu Saksassa Rastattissa ja Unkarin Kecskemétissä, ja ainakin alkuvaiheessa meillä lienee myynnissä edelleen näissä tehtaissa valmistettuja autoja. Asiakkaalle valmistustehtaalla ei ole merkitystä, käytettävät osat ovat kaiksisa tehtaissa samoja, ja myös laatua valvotaan samalla tavalla.

Aivan kaikkia versioita tuskin kannattaa kaikilla tehtailla valmistaa. Suomen hinnastossa on 29 mallia, ja jonkin harvinaisemman version osien kuljettaminen muutaman yksittäiskappaleen valmistamiseksi tuntuisi työläämmältä kuin valmiin auton siirtäminen.

Aivan varmasti A-Mersu tulee osallistumaan vertailuihimme, ja silloin se jokseenkin varmasti tulee olemaan Suomessa tehty.

Julkaistu: 9.9.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.