Tuulilasi

Uuden auton alustatakuu

Uuden auton alustatakuu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Maahantuoja sanoo, että uuden auton ostajan on ostettava skodan alkuperäisvanteet ja heidän tarjoamansa talvirengaspaketti (Nokia tai Continental), mikäli haluaa, että auton alustatakuu pysyy voimassa.Minusta kuulostaa lähinnä kilpailunrajoitukselta? Mitä merkitystä auton kannalta on sillä, että autossa pyörisi esim. michelin tai pirellin renkaat (rekisteriotteen mukaiset koot) tai aluvanteet, jotka ovat hyväksytyt (Tuv)

Näytä vastaus

Vastaus:

Voisitko täsmentää, kuka on se maahantuoja, joka noin sanoo? Joka tapauksessa täyttä soopaa.

Tulee mieleen tilanne takavuosilta, kun maahantuojan koeajoon antaman Skodan ajettavuus oli pilattu alle asennetuilla alumiinivanteilla, joissa oli väärä offset. Kun sitten myöhemmin ihmettelin maahantuojan omistaman jälleenmyyntipisteen johtajalle, että miksi ihmeessä hän pitää esittelyauton alla sellaiset pyörät, jotka pilaavat ajettavuuden, selitys oli: No mutta kun ne ovat niiin hyvän näköiset!

Ymmärrän kyllä, että ajettavuudesta on turha valittaa, jos alla on väärällä offsetilla eli ET:llä varustetut pyörät. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, kenen valmistamat vanteet alla pyörivät.

Julkaistu: 29.9.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.