Tuulilasi

Uskallanko satsata Fordiin vammaisautona?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen hankkimassa autoa, johon tulee vammaisuuteni takia mm. automaattivaihteet, sähköinen tuulilasin lämmitys ym. Olen naisena saanut tarjouksen Ford Fiestasta, kaikkiin pyyntöihin ei ole vaivauduttu edes vastaamaan. Onko Fordin maine jo parantunut, kun olen nyt kuullut Fordeista kaikenlaista. Niissä on kuulemma pikkuvikoja enemmän kuin monessa muussa merkissä ja millainen on testeissä Fordin automaattivaihteisto ja Fiestan ajettavuus? Kiitos tiedosta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä ole kuullutkaan noista Fordin vioista, voisit kertoa niistä minullekin. Mielestäni Fordeissa ei ole esiintynyt ainakaan enempää vikoja kuin muissa eurooppalaisisssa autoissa. Viattomia autoja ei ole olemassakaan, vaikka joissakin niitä ehkä esiintyykin hieman useammin. Keskimäärin ottaen vikojen esiintyminen kuitenkin on kohtalaisen harvinaista, joten niitä ei kannata kovin paljon pelätä.

Fiesta on mielestäni kokoluokkansa makeimpia ajettavia, moni suurempi automalli tuntuu ikävämmältä ajaa. Automaattivaihteistona siihen on ymmärtääkseni saatavissa vain 1,6-litraisen moottori yhteyteen, ja se on kaksoiskytkintyyppinen Powershift. S on automaattisesti toimiva vaihteisto, jossa ei ole perinteisen automaatin momentinmuunninta. Kokemuksista en osaa sanoa sen kummempaa, kuin että ihan mukavasti se toimi, kun tuollaista vaihteistoa olen Volvo V50:ssä kokeillut. Kyseessähän on sama vaihteisto, Ford kun ennen vanhaan omisti Volvon ja toimitti sinne tekniikkaa. Käytännössä käyttäjä ei havaitse eroa perinteiseen automaattiin.

Julkaistu: 13.8.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.