Tuulilasi

Tyyppivikalista

Kysymys:

Onko netissä sivusto josta löytyisi kunkin automerkin tyyppivikoja kerättynä?

Itselläni on Ford Focus jossa käynnistys ei toiminut – vanha avain oli niin kulunut, että se ei toiminut, ja ainoa toimivakin avain oikutteli. Kun virtalukon pohja vaihdettiin ja teetätin 1. uuden lisää avaimen Fordin merkkihuollolla, ongelma poistui, vaikka vikaa ei koskaan paikallistettu.

Vastaavan olen kuullut kaverilla vastaavasta viasta, ja googlatessa löysin joltain keskustelupalstalta kommentin että se on tyyppivika – mutta onko noita tyyppivikoja kerätty mihinkää systemaattisesti?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä noita oikein taida löytyä muualta kuin merkkisivustojen keskusteluista. Sopivilla hakusanoilla googlaamalla tietoja löytyy jonkin verran, mutta hieman taitaa olla sattumanvaraista.

Me yritimme kerätä sivustollemme listaa tyyppivioista, mutta se homma kaatui ajan puutteeseen- Palstalle lähetetyt viestit olivat laadultaan mitä sattuu, aika usein vihapäissä ja kiukustuksissa lähetettyjä. Niitä olisi pitänyt käydä läpi ja tutkia tarkemmin, mihin ei ollut aikaa. Lisäksi palstan tekniikka oli niin hankalaa, että ylläpito oli käytännössä mahdotonta. Niinpä saimme pitkän ruikutuksen jälkeen nettinörttimme ottamaan ne pois sivustolta.

Julkaistu: 17.8.2012