Tuulilasi

Tyyppivikako?

Kysymys:

Minulla on vajaan vuoden vanha Avensis varkku ajettu 15000 km. Etujarrusatulat pitävät kolinaa epätasaisella tiellä. Korjattu jo kaksi kertaa! Kolina poissa vajaan tuhat km. Korjaamo sanoo että tyyppivika, kaikki mahdollinen kokeiltu. Kiinnitystapit kuulema liian väljät, maahantuojan ohjeitten mukaan laitettu.

Korjaamo ilmoittaa että kaikissa sama tauti. Ihmettelen ettei tämän kummempaa asiassa kuulu..Ottaisitteko asiaan jotain kantaa!

Näytä vastaus

Vastaus:

Asiaan on paha ottaa kantaa, koska emme ole tutustuneet ongelmaan, eikä siitä ole kukaan aikaisemmin kertonut. Meillä oli joku vuosi sitten Avensis farmari Kestotestissä, emmekä me havainneet siinä tuollaista ongelma. Tämä ei tarkoita, etteikö ongelmaa siitäkin olisi löytynyt, jos olisimme osanneet sitä etsiä. 

Ilmiöstä sinänsä ei äänen lisäksi ole muuta haittaa. Riittävä välys on sikäli hyvä asia, että jumiutumisvaara on pienempi. Erikoista toki on, jos ilmiö esiintyy kaikissa autoissa, mutta siitä ei ole kukaan aiemmin valittanut. Sen korjaaminen esimerkiksi sorvaamalla uudet paksummat ohjainpultit on hieman kyseenalainen asia. Jarrut ovat kuitenkin turvallisuuden kannalta huipputärkeä kokonaisuus.

Julkaistu: 12.2.2014