Tuulilasi

Turvaväliin kiilaaminen

Tapio Ketonen

Kysymys:

Peräänajaja on aina syyllinen. Tämähän selvää. Ajatellaan tilanne jossa auto 1 ja auto 2 ajavat turvavälillä kaksikaistaista tietä. Viereiseltä kaistalta auto 3 vaihtaa kaistaa autojen 1 ja 2 väliin. Samalla hetkellä auto 1 jarruttaa voimakkaasti. Väliin tullut auto 3 reagoi tähän samoin, jarruttamalla, jonka seurauksena alun perin turvaväliä pitänyt auto 2 törmää auton 3 perään.

Maalaisjärkeni mukaan ei kuulosta siltä, että auto 2 olisi syyllinen mihinkään. Kuinka on oikeasti? Poliisin tullessa paikalle auton 3 kuljettaja on tuskin halukas ottamaan syitä niskoilleen, joten miten tämä todistetaan?

Tilanteeseen törmää usein. Olisiko sittenkin turvallisempaa pitää hieman pienempää turvaväliä, jotta kiilaajia ei mahtuisi väliin. Turvaväliä käyttämällä ruuhkassa ei pääsisi ikinä eteenpäin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuollaisten tilanteiden todistamiseen on tietenkin paras keino kiinnittää venäläiseen tapaan jatkuvasti nauhoittava videokamera auton tuulilasiin. Meillähän sen tallenne kelpaa todisteeksi, toisin kuin Saksassa. 

Turvaväli on tietenkin syytä pitää aina. Ei niitä kiilareita sittenkään niin paljon ole. Vielä tärkeämpää on seurata liikennettä valppaasti ja olla valmiina jarruttamaan tarpeen vaatiessa.

Julkaistu: 21.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.