Tuulilasi

Turvatyynyn merkkivalon toimittava katsastuksessa

Tapio Ketonen

Kysymys:

ostin syksyllä uuden chevrolet aveon. ajoin pari tuhatta kilsaa niin kojetauluun ilmeni turvatyyny merkki valo ja samoin pimeni avaimesta avattava takaluukku. käytin auton nyt sitten takuu korjauksessa,nyt huomasin että koko merkki valo ei enää pala ollekkaan eikä pimputa myöskään turvavyön summeri.mitähän siellä on tehty kun puhuivat jostain tinauksista.

tulee mieleen vaan että onkohan vaan otettu piuha irti jne jne. mitäs jos näin on tehty ja sattuu jotain.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos takuukorjaus on tehty ns. päin hittoa, niin eihän siinä auto mu kuin viedä auto uudelleen remonttiin. Vaadi myös korjauksen ajaksi auto käyttöösi, kyseessähän on korjaamon töppäys.

Turvavyöhälyttimen pimputus on sinänsä tarpeetonta, jokainenhan osaa vyön muutenkin kiinnittää. Sen sjaan turvatyynyn merkkivalon pitää toimia. Jos se ei toimi, autohan ei ole katsastuskunnossa. Katsastuksesta ei ainakaan pitäisi päästä läpi, jos valo ei syty moottoria käynnistettäessä.

Julkaistu: 13.1.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.