Tuulilasi

Turbon puhdistaminen uuninpuhdistus aineella?

Tapio Ketonen

Kysymys:

TDI moottoreissa ollut jonkin verran jumittuneita turboahtimien siipiä, joita ovat puhdistelleet Mr Muscle -uuninpuhdistusvaahdolla. Syynä siis karstoittuminen. Tälläisen ohjeen löysin:

“Auki egr pakokaasuletku alakiinnikkeistään ja siitä suoraan letku alas turbon pakopesään ja truuttaa niin kauan ainetta että tulee vaahto aukosta näkyviin. Vaikutus 20min-1h ja voi humpata vnt tankoa samalla jotta vapautuu nopeempaa. (alipainepumppu on tähän hyvä jos löytyy), sitten putki paikoilleen ja kaasutteleen.”

Tuota toimenpidettä mainostetaan riskittömänä ja turbon/moottorin toiminta paranee, onko asia niin ja välttyykö tällöin turbon vaihtamiselta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskin tuossa kovin suurta riskiä on, kun touhutaan pakopuolella sellaisissa autoissa, joissa ei ole hiukkassuodatinta pakoputkessa. Pihallehan ne sieltä mahdollisesti irtoavat noet sinkoavat putken päästä. Eri juttu sitten, riittävätkö aineen muskelit irrottamaan sitä karstaa. Se on palanut kiinni todella kovassa kuumuudessa ja saattaa olla aika kovassa. Jos siipien akselit ovat kovin tiukasti juuttuneet, voi olla, ettei aine pääse tunkeutumaan akselien ja rungon väliin.

Julkaistu: 23.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.