Tuulilasi

Tsi-tekniikka melko luotettavaa eikä vähennä auton ikää merkittävästi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kiinnostaisi tämä Volkswagenin Tsi-tekniikka. Mitä mieltä olette tällaisen kaksoisahtimen kestävyydestä? Onko tekniikka mielestänne toimivaa vielä muutaman vuoden käytön jälkeen, elikkä uskaltaisiko tällaista tsi-moottorilla varustettua autoa ostaa käytettynä? Yleensä ostan auton 2-3 vuoden ikäisenä sekä ajokilometrit max 50 tkm

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän tilanne tietenkin on se, että mitä monimutkaisempi rakenne, sitä enemmän vikamahdollisuuksia. Mielestäni ei TSI-tekniikka kuitenkaan ole niin monimutkaista, että se muodostaisi tavanomaista suurempaa riskiä. Kyllä nykyaikainen auto on sen verran mutkikasta tekniikkaa muutenkin, että vanhaan katkojan kärkiin perustuvaan puolasytytykseen tottunutta fossiilia hirvittää.

Väärinkäyttö eli tahallinen rikkominen on tietenkin eri juttu, mutta kyllä iso autnovalmistaja testaa käyttämänsä tekniikan ja sen luotettavuuden huolellisesti, ennen kuin se otetaan laajassa mitassa käyttöön. Tämän laiminlyönti johtaa helposti taloudelliseen katastrofiin.

Julkaistu: 12.7.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.